Naish sup header

Wat is SUP?

Stand up paddling (SUP) is een sterk groeiende sport. De sport is ontstaan vanuit de surfcultuur en groot geworden op de Hawaïaanse wateren. Waarom deze sport momenteel wereldwijd zo snel in populariteit toeneemt is eenvoudig te verklaren: het is leuk, gezond en voor iedereen.

Suppen is leuk
In ons land van water kun je met een stand up paddle board alle kanten op: meren, rivieren, kanalen en sloten. Ze zijn er in overvloed. Je kunt de natuur opzoeken of een stadstour maken. Keihard trainen of genieten van de omgeving. Alleen of met vrienden. In het voor- en najaar goed beschermd met een wetsuit aan, op de zomerse dagen in zwemkleding.

Suppen is gezond
Sporten is goed voor je gezondheid. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) adviseert 30 minuten matig actief bewegen per dag, op minimaal vijf dagen per week. Ga je met je stand up paddle board het water op, dan train je bovendien meerdere spieren. Suppen is dus niet alleen gezond, maar ook een goede work out. Suppen is voor iedereen Anders dan de meeste watersporten is suppen makkelijk te leren en dus toegankelijk voor een breed publiek. Zowel jong als oud peddelt na enkele minuten vrolijk rond. Voor degenen die een grotere uitdaging zoeken en meer het surfgevoel willen ervaren is het suppen in de golven een aanrader. De Noordzee biedt hiertoe genoeg mogelijkheden.

Suppen is voor iedereen
Anders dan de meeste watersporten is suppen makkelijk te leren en dus toegankelijk voor een breed publiek. Zowel jong als oud peddelt na enkele minuten vrolijk rond. Voor degenen die een grotere uitdaging zoeken en meer het surfgevoel willen ervaren is het suppen in de golven een aanrader. De Noordzee biedt hiertoe genoeg mogelijkheden.

Wil je ook suppen? Kom dan langs tijdens op onze Naish SUP testdagen of ga naar een Naish Pro SUPcenter bij jou in de buurt.

real trip 2011 121 20110926 1127655400 Surfcenter semmy

.
sup boards sup paddles sup soft tech