Naish sup header

16NaishSUP bannernaishsup

Succesvolle Stand Up Paddle sprint race in zonnig Brugge

on .

BOTF Brugge 2Naish Benelux heeft afgelopen zondag een succesvolle en spectaculaire sprint race georganiseerd in Brugge, België. Samen met Oxbow en Icarus Surfclub & shop werd er door de historische grachten geraced volgens het N1SCO concept. Een wereldwijde eenheidsklasse, opgezet door Naish, waarbij deelnemers één tegen één strijden op hetzelfde (opblaasbare) SUP board.

In het gezellige en zonnige Brugge verzamelden zich zo’n 35 deelnemers afkomstig uit België, Nederland, Duitsland en Portugal. De leeftijden van de peddelaars varieerden behoorlijk, van 16 tot 65. De Stand Up Paddle races zijn dan ook zeer laagdrempelig en toegankelijk voor jong en oud.

Na het afwerken van een dubbele elaminatieladder waren de winnaars bekend. Bij de heren ging de eerste plaats naar Maurice Both en bij de dames was het Carla Schellart die het meest wist te winnen. Ze wonnen beiden een ticket voor deelname aan het Europees Kampioenschap in Zwitserland.

Uitslagen:

.


Heren
1.    Maurice Both
2.    Ard Rietveld
3.    Lars Velthof

Dames
1.    Carla Schellart
2.    Caroline Uyttendaele / Stephanie
3.    Ellen van de Plas

De volgende N1SCO sprint race wordt georganiseerd in Zwolle (Nederland) op 18 augustus. De eerstvolgende SUP race in Belgie is een beach race/downwinder en wordt georganiseerd in Zeebrugge in samenwerking met Icarus Surfclub. 

 

BOTF Brugge

BOTF Brugge 1

BOTF Brugge 3

BOTF Brugge 5

BOTF Brugge 6

BOTF Brugge 4

 

sup boards sup paddles sup soft tech