Naish sup header

16NaishSUP bannernaishsup

Naish start SUP seizoen met succesvolle N1SCO sprint race HISWA

on .

Afgelopen zondag organiseerde Naish de eerste Stand Up Paddle race van het seizoen tijdens de HISWA Amsterdam Boat show. In het zwembad van de Water Fun Zone werd een spectaculaire SUP sprint race gehouden waarbij alle deelnemers streden op hetzelfde board.

Deze 200 meter lange sprintrace is onderdeel van de Battle of the Fastest Tour en valt onder de N1SCO klasse. De N1SCO races worden wereldwijd gehouden met een Europese finale in Zwitserland en een wereldkampioenschap in Las Vegas. Overal ter wereld kun je dus meestrijden, hierdoor is dit wedstrijd element zeer toegankelijk.

DSC 0053 lr

.

N1SCO is laagdrempelig, spectaculair en fun! Dit was terug te zien tijdens de race waarbij de deelnemers alleen een peddel hoefden mee te nemen. Voor de toegestroomde toeschouwers was de race een spektakel om te zien. Het springen op het board vanaf het startplateau, de korte sprints en het vechten om de kortste bocht bij de boeien zorgden voor veel actie.

Er werd een eliminatieladder afgewerkt en bij de heren zag de top 3 er als volgt uit: Dinant Roode (3), Ricardo Haverschmidt (2) en Martijn van Deth (1). Bij de dames streden Carla Schellart (1) en Petra Offermans (2) om het ticket naar het Europees Kampioenschap in Zwitserland.

Om nog meer spektakel te creëren op de HISWA werd er afgesloten met een estafette race waarbij een team van Naish en een team van Fanatic tegen elkaar streden. Spectaculair waren de wissels waarbij vanaf de kant gestart werd en het fanatisme van de deelnemers. Na 3 races was het 2-1 voor team Naish.

De Battle of the Fastest powered by Naish & OXBOW is een SUP race tour en bestaat uit drie verschillende boardklasses en drie verschillende wedstrijdformats. Je kunt met een 12’6” of een 14’0” board meedoen aan de lange afstandraces en de downwinder. Daarnaast is er een nieuwe, aparte wedstrijdklasse, genaamd N1SCO, waarin iedereen over een afstand van 200 meter peddelt op hetzelfde inflatable raceboard, dat ter beschikking wordt gesteld door Naish.

De eerstvolgende race is een downwinder die plaatsvindt in Blankenberge (België) op 11 mei 2013. Ga voor meer informatie over de races en/of inschrijven naar www.naishsup.nl/battle/info-n1sco-klasse

DSC 0007 lr

 DSC 0024 lr

DSC 0030 lr

DSC 0035 lr

 DSC 0060 lr

DSC 0061 lr

Naish Oxbow BOTF Hiswa boei ronden lr

DSC 0194 lr

Naish Oxbow BOTF Hiswa dames lr

Naish Oxbow BOTF Hiswa estafette lr

Naish Oxbow BOTF Hiswa winnaars lr

 

 

sup boards sup paddles sup soft tech